ГолосUA
14:37 09/06/2009

Ющенко незадоволений, що банки і досі не рекапіталізували

Президент України Віктор Ющенко розкритикував Прем’єр-мініcтра Юлію Тимошенко, за затримку процедури рекапіталізації комерційних банків.

Про це він заявив на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

«Я не знаю країни у світі, яка б за дев’ять місяців кризи не зробила б жодної операції з рекапіталізації банківської системи. Україна – єдиний випадок. І щоразу Прем’єр-міністр мені заявляє: «Все підготовлено»… або на 22 мільярди, або на 40 мільярдів, і рекапіталізація системи, економіки піде», – наголосив глава держави.

Президент зазначив, що через затримку рекапіталізації банків, за 5-6 місяців економіка країни недоотримала десятки мільярдів гривень.

Нагадаємо, остаточне рішення про рекапіталізацію перших трьох банків – «Укргазбанку», «Родовід Банку» і банку «Київ» – Кабмін мав намір прийняти у суботу, 30 травня, потім, за неофіційною інформацією, – на позачерговому засіданні 5 червня.

Інформацію про стан капіталів банків, а також про суми, необхідні для вливання в банки, які планується рекапіталізувати, Міністерство фінансів і Нацбанк погодили 27 травня. Обсяг капіталізації щодо кожного банку, за інформацією в.о. міністра фінансів Ігоря Уманського, становить приблизно 3 млрд. грн.

 

Читайте также по теме