ГолосUA
14:55 08/05/2009

Ющенко обмежив повноваження Тимошенко

Президент України Віктор Ющенко зупинив ряд положень Регламенту Кабінету міністрів України, затвердженого постановою уряду від 18 липня 2007 р. №950, в частині, що стосується надання та забезпечення виконання окремих доручень Кабінету міністрів України, доручень Прем’єр-міністра України.

Про це сказано в указі № 297 від 8 травня 2009 р.

Цим Регламентом Прем’єр-міністра України з метою спрямування, координації і контролю діяльності членів уряду, керівників інших центральних органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих державних адміністрацій уповноважено надавати доручення, обов’язкові для виконання зазначеними органами та посадовими особами.

Також Регламентом передбачено, що за результатами обговорення питань на засіданні уряд може прийняти рішення про надання окремих доручень центральним та місцевим органам виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, такі доручення, надані на засіданні Кабінету міністрів, фіксуються в протоколі засідання; при цьому Регламентом прийняття рішень про надання окремих доручень визначено поряд із відповідними актами уряду однією з форм спрямування і координації діяльності центральних органів виконавчої влади, що здійснюється Кабінетом міністрів України.

Президент вважає, що названі положення Регламенту не відповідають Конституції України.

 

Читайте также по теме