ГолосUA
17:52 03/02/2009

Ющенко перейнявся правами українців

Президент України Віктор Ющенко занепокоєний захистом конституційного права громадян на звернення до органів державної влади та місцевого самоврядування.

Як повідомила прес-служба глави держави, це стало головною темою зустрічі Віктора Ющенка із Генпрокурором Олександром Медведьком.

За словами Президента, фактично у кожному третьому зверненні, які надходили до нього упродовж 2008 року, громадяни скаржаться на незадовільну роботу правоохоронних органів та суду.

Він звернув увагу, що за підсумками 2008 року, порівняно з аналогічним періодом 2007 року, спостерігається збільшення кількості порушених питань у цій категорії на 15 %. Найбільш високі темпи збільшення таких звернень спостерігаються у Черкаській, Тернопільській, Львівській областях.

«Мене турбує цей показник», – прокоментував глава держави таку статистику.

За його словами, найчастіше громадяни скаржаться на: неправомірні дії працівників прокуратури, відмову у порушенні кримінальних справ і безпідставне закриття кримінальних справ а також тяганину при розслідуванні кримінальних справ.

Президент запропонував провести розширене засідання колегії прокуратури, під час якого обговорити роботу органів прокуратури із зверненнями громадян, у тому числі скарги на роботу правоохоронних органів та органів прокуратури.

Окремою темою зустрічі стали терміни розслідування кримінальних справ. Так, станом на 29 січня 2009 року на контролі у Президента України перебуває 61 звернення громадян щодо розслідування кримінальних справ, за якими досудове слідство триває понад 12 місяців.

 

Читайте также по теме