ГолосUA
15:24 21/01/2011

Ющенко погодився здати аналіз крові на вміст діоксину

Лідер політичної партії «Наша Україна» Віктор Ющенко готовий до проведення повторного аналізу крові на предмет вмісту діоксину.

Про це він заявив сьогодні після допиту в Генеральній прокуратурі України.

Політик підтвердив, що був викликаний до Генпрокуратури у справі про його отруєння і додав, що слідчий допитував його з широкого кола питань, пов’язаних з отруєнням.

«Прийшов новий Генеральний прокурор, змінена слідча група … Я отримав повістку з’явитися як потерпілий і дати свідчення… Я намагаюся поставити крапку в цій справі», — зазначив він і додав, що йому ставили запитання про отруєння для відновлення подій ще від 2004 року.

«Я заявив, що у мене є на зберіганні одна проба крові зразка 2005 року. Я не розумію мотивів, коли прокуратура у своєму листі і публічно говорила про повторну експертизу, її бути не може, тому що піддати експертизу кров 2005 року неможливо. А якщо мова йде про нову експертизу, треба пояснити, що сталося після першої експертизи», — наголосив В. Ющенко.

«Я так розумію, що свідчення дали (екс-перший заступник голови СБУ Володимир Сацюк), (народний депутат України Давид Жванія). Прозвучали ті питання, які в попередньому слідстві я не зустрічав», — підкреслив лідер «Нашої України».

Говорячи про роль екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в розслідуванні цієї кримінальної справи, В. Ющенко зазначив: «Як мені показали цю частину історії, в рамках слідства про отруєння… було призначене оперативне зовнішнє спостереження, яке за законом здійснюється тільки за дорученням ГПУ. Але чому це спостереження було встановлено за людьми, для спостереження за якими санкцій прокуратурою не видавалося».

Також він зазначив, що домовився зі слідчим прийти на допит в ГПУ як свідок через 10-12 днів.

Нагадаємо, сьогодні лідер партії «Наша Україна», третій Президент України Віктор Ющенко ходив на допит до Генпрокуратури у справі про його отруєння.

За матеріалами: РБК-Україна

 

 

Читайте также по теме