ГолосUA
10:09 17/12/2008

Ющенко попросив Тимошенко підготувати кваліфікованих робітників

Президент України Віктор Ющенко закликав уряд задовольнити перспективні потреби вітчизняного ринку праці у кваліфікованих робітниках.

Про це йдеться у листі Президента України до Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

У листі Президент зазначив, що залишається актуальною проблема розвитку трудових ресурсів. «Нині стало очевидним, що скорочення обсягів та якості кваліфікованих робітників призвело до структурної невідповідності підготовлених кадрів потребам ринку праці в професійно-кваліфікаційному розрізі і через це потерпає розвиток провідних галузей господарства, особливо наукомістких», — наголосив Президент. Однією з причин такої ситуації Віктор Ющенко вважає недостатню увагу до професійно-технічної освіти, втрату значною мірою матеріальної та методологічної бази навчання робітників.

Президент також підкреслив, що вважає за необхідне проведення аналізу сучасної трудоресурсної ситуації в Україні, зокрема, професійності робочої сили.

Президент нагадав, що Кабінет міністрів був зобов’язаний до 1 квітня 2008 року затвердити концепцію розвитку професійно-технічної освіти відповідно до європейських стандартів освіти та потреб вітчизняного ринку праці.

"На жаль, такий програмний документ не затверджений, а численні звернення, які надходять останнім часом до мене від облдержадміністрацій, громадських організацій працівників освіти всеукраїнського та обласного рівнів, свідчать про наявність у професійно-технічній освіті низки серйозних проблем", — наголошує Ющенко.

Президент просить вжити заходів щодо задоволення перспективних потреб вітчизняного ринку праці у кваліфікованих робітниках, вирішення проблемних питань у системі професійно-технічної освіти, зокрема, недопущення передачі фінансування державних професійно-технічних навчальних закладів на місцевий рівень.

 

Читайте также по теме