ГолосUA
14:16 23/09/2008

Ющенко прийшов на торги Нью-йоркської фондової біржі

У рамках робочого візиту до США Президент України Віктор Ющенко зустрівся з головним керуючим Нью-Йоркської фондової біржі Дунканом Нідерауером. 

Як повідомили Голос.UA в прес-службі глави держави, сторони обговорили перспективи співробітництва України та США у фінансовій сфері. 

"Мені приємно відзначити, що стратегічний характер партнерства між нашими країнами з кожним роком набуває всі більше практичного значення", — сказав Віктор Ющенко. 

Президент України підкреслив, що сподівається на поглиблення співпраці українських компаній з Нью-Йоркською фондовою біржею. Серед позитивних кроків двостороннього співробітництва Віктор Ющенко назвав створення українсько-американської Ради з торгівлі та інвестицій, перше засідання якої має відбутися на початку жовтня у Києві. 

«Реальним свідчення результативності нашого партнерства є динамічний розвиток торговельно-економічних відносин», — сказав Президент. Він нагадав, що 2007 року обсяг торгівлі між Україною та США позначений рекордним показником за всю історію двосторонніх відносин у $3,3 млрд., а за перше півріччя 2008 року цей показник уже досяг $2,5 мільярдів. 

Читайте также по теме