ГолосUA
08:41 18/07/2010

Ющенко разом з Наливайченком злазили на Говерлу

Екс-президент України Віктор Ющенко та екс-керівник СБУ, лідер Громадської ініціативи «Оновлення країни» Валентин Наливайченко здійснили сходження на Говерлу — найвищу точку України. />  

Про це повідомили у прес-службі "Нашої України".

У сходженні взяли участь також керівники та активісти партії Іван Васюник, Євген Гірник, Микола Оніщук, Володимир В’язівський, Зиновій Шкутяк, та інші. 
 

Цього року така експедиція не просто була приурочена до 20-ї річниці проголошення Декларації про державний суверенітет, вона мала ще й екологічну мету — прибирання сміття, що його залишають на схилах гори численні туристи.
 

На мітингу біля підніжжя гори Віктор Ющенко висловив переконання, що люди, які сьогодні здійснювали сходження на Говрелу є не туристами, а патріотами, які шанують одне з найбільших національних свят нашої країни. Лідер партії наголосив, що Декларація стала важливим та необхідним кроком для проголошення державної незалежності України у 1991 році.

Ющенко висловив переконання на незворотності процесів розвитку української незалежної держави, попри будь-які труднощі, з якими сьогодні стикається наша країна. «У когось опущені руки, бо здавалося б все повинно, з ласки Божої, подаватися українцям на таці. А хтось, у складних муках сприймає українську мову, культуру, пам’ять, традиції. Хтось дуже важко іде від населення до нації, бо не звик відповідати за те, кого обирає», — зауважив лідер «Нашої України».
 

«Але найголовніше для мене, що ми сьогодні живемо у свободі. Свобода це не те, що тобі подарували, свобода – це те, що ти не можеш віддати. Свобода вчить відповідальності, в тому числі за твій вибір. Свобода — це право на помилку також. І я переконаний, що події, які сьогодні відбуваються в країні, це події призначені для висновків українців», — додав він.
 

Ющенко привітав усіх зі святом та побажав українцям бути вільними та незалежними.

 

Читайте также по теме