ГолосUA
10:31 12/12/2008

Ющенко розпорядився відзначити Акт злуки

Президент Віктор Ющенко видав указ про відзначення у січні 2009 року 90-ї річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки.

Текст указу оприлюднено на офіційному сайті глави держави.

Президент доручив Кабінету Міністрів розробити план заходів з відзначення цієї події, передбачивши зокрема проведення 22 січня, у День Соборності України, у Києві, обласних і районних центрах, інших населених пунктах країни урочистих зборів за участі народних депутатів, представників влади і місцевого самоврядування, громадських організацій, української діаспори, науковців та ін.

Уряду доручено організувати покладання квітів до пам’ятників видатним діячам УНР і ЗУНР, борцям за свободу і незалежність України, а також проведення тематичних науково-практичних конференцій, круглих столів, виставок, просвітницьких заходів, присвячених історії національно-визвольних змагань початку XX століття в Україні.

Крім того доручено забезпечити відкриття в Києві музею УНР, експозиції з історії створення та діяльності УНР і ЗУНР у музеях та бібліотеках, а також проведення у січні-квітні 2009 року Всеукраїнської молодіжної акції "Молодь єднає Україну" та інших загальнодержавних заходів.

Відповідні заходи доручено підготувати і регіональним органам влади та закордонним дипломатичним установам України.

Президент доручив Кабміну профінансувати всі вищезазначені заходи, а Державний комітет телебачення та радіомовлення України забезпечити широке висвітлення в засобах масової інформації.

 

Читайте также по теме