ГолосUA
10:06 28/09/2009

Ющенко сподівається на подальше співробітництво зі Світовим банком

В ході зустрічі з віце-президентом Світового банку по регіону Європи та Середньої Азії Філіпом Ле Уору Президент України Віктор Ющенко повідомив, що сподівається на подальшу співпрацю з цією установою..

Про це повідомило офіційне інтернет-представництво Президента.

Ющенко нагадав, що в ході цієї співпраці Україна отримала майже 6,5 млрд. доларів кредитних ресурсів у різні сектори національної економіки і зазначив, що у перспективі є сім спільних інвестиційних проектів співпраці зі Світовим банком. />  
Зокрема, Президент зауважив, що для України надзвичайно важливою є підтримка Світовим банком проекту реабілітації гідроелектростанцій та розвитку малої гідроенергетики — особливо у західних регіонах, де фактично не використаний гідропотенціал.

Також В.Ющенко окремо відзначив актуальність підтримки проектів з розвитку дорожньої інфраструктури та залізничного сполучення, покращення автодоріг та підвищення пропускної спроможності різних ділянок автомагістралей та залізничних шляхів.

Стратегічно важливою для України Президент назвав співпрацю зі Світовим банком у проекті з реабілітації національної ГТС. «На мій погляд, це один із найсистемніших проектів, який потребує з одної сторони глибокого реформування сектору, а з іншої – глибокої фінансової підтримки», — сказав В. Ющенко.

Глава держави висловив сподівання, що плідний та конструктивний діалог між Світовим банком та Україною триватиме й надалі.

 

Читайте также по теме