ГолосUA
07:47 25/03/2010

Ющенко використав Черновецького про запас

Третій Президент України Віктор Ющенко особисто попросив главу держави Віктора Януковича скасувати свій же указ про призначення Леоніда Черновецького головою Вищої ради юстиції.  

Про це він заявив у своєму інтерв’ю.

Одним з останніх ваших указів В. Ющенка було звільнення Степана Гавриша з Вищої ради юстиції і призначення на його місце Л. Черновецького. Спочатку цей указ був опублікований, потім зник із сайту Президента, а через кілька днів був анульований указом президента В. Януковича. В. Ющенко заявив, що це було його особистим проханням до В. Януковича. />  
«Це, до речі, було моє прохання, щоб Янукович скасував указ. Все дуже просто. У Президента є квота у Вищій раді юстиції. На момент підписання указу про оновлення цієї квоти мене інформували, що Степан Богданович згоден зі своєю відставкою. А через дві години у мене відбулася з ним розмова, у ході якої він сказав мені, що такої згоди не давав. Ви ж розумієте — важкі були дні, було багато указів, які необхідно було підписати, щоб підвести підсумки під терміном президентства. І я пообіцяв йому скасувати указ і доручив Вірі Іванівні зв’язатися з новим главою Адміністрації Президента, поставивши цей указ на скасування. Ось і все, і ніякої інтриги, нічого цікавого», — сказав він.

За матеріалами: Коммерсант-Украина

 

Читайте также по теме