ГолосUA
17:33 03/12/2009

Ющенко закликав усіх кандидатів на посаду Президента не агітувати у тюрмах і армії

Президент України Віктор Ющенко наголосив на недопустимості ведення передвиборної агітації кандидатами на посаду глави держави у військах та місцях позбавлення волі у спосіб, не передбачений законом.

Позицію глави держави оприлюднив заступник глави Секретаріату Президента Петро Шатковський.

Шатковський нагадав, що законом про вибори президента обмежується передвиборна агітація у військових частинах Міністерства оборони, Внутрішніх військ МВС України, інших військових формуваннях та в установах виконання покарань і слідчих ізоляторах.

Відповідно до закону, відвідання військових частин (формувань) та установ виконання покарань і слідчих ізоляторів кандидатами на пост президента України чи їх довіреними особами категорично забороняється.

Зустрічі цих осіб з виборцями організовуються відповідними окружними виборчими комісіями разом з командирами військових частин (формувань) або керівниками (начальниками) установ виконання покарань і слідчих ізоляторів з обов’язковим повідомленням не пізніш як за три дні до дня зустрічі усіх довірених осіб кандидатів на пост президента у відповідному територіальному окрузі.

"Глава держави закликає всіх кандидатів на посаду президента України та їх штаби до неухильного дотримання норм чинного законодавства під час проведення передвиборчої агітації", – наголосив Шатковський.

За матеріалами: РБК-Україна

 

Читайте также по теме