ГолосUA
13:31 19/03/2009

Ющенко зустрівся з прем’єр-міністрами Швеції та Болгарії

У рамках робочого візиту до Королівства Бельгія для участі у саміті Європейської народної партії 19 березня ц.р. Президент України Віктор Ющенко провів зустріч із Прем’єр-міністром Швеції Фредріком Райнфельдтом.

Про це повідомили у прес-службі Президента.

Сторони обговорили конкретні напрями взаємодії між Україною та Швецією у сфері європейської інтеграції у контексті Головування Швеції в ЄС у другій половині 2009 року.

У ході зустрічі сторони порушили питання укладення нового договору між Україною та ЄС. Українська сторона підтвердила свою готовність завершити переговорний процес щодо укладення Угоди про асоціацію та винести документ до підписання вже у другій половині цього року.

Глава держави відзначив, що Україна готова до активної взаємодії з майбутнім Шведським головуванням заради ефективного започаткування ініціативи «Східного партнерства».

Було також обговорено широке коло питань двосторонніх відносин, зокрема, в економічній, інвестиційній, науково-технічній галузях, а також формат участі шведської сторони у відзначенні 300-річчя Полтавської битви.  

Раніше Віктор Ющенко провів зустріч з Прем’єр-міністром Болгарії Сергієм Станішевим.

Під час зустрічі було обговорено актуальні питання двостороннього співробітництва України і Болгарії. 

 

Читайте также по теме