ГолосUA
16:09 13/03/2009

Ющенко звернувся до КС з проханням визнати неконституційною відміну виборів у Тернополі

Президент України Віктор Ющенко звернувся до Конституційного Суду з поданням, в якому просить визнати неконституційною постанову Верховної Ради про скасування позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради. />  

«Верховна Рада України, неправомірно втрутившись у виборчий процес позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради, фактично перетворилася на учасника цього виборчого процесу за обставин (підстав та в порядку), не передбачених Конституцією та законами України. При цьому Верховна Рада України скасувала саму можливість реалізації виборчих прав громадян України» — цитує Президента прес-служба.
 

«Прийнявши 3 березня 2009 року (за 12 днів до дня виборів депутатів Тернопільської обласної ради, призначених на 15 березня 2009 року) Постанову «Про визнання такою, що втратила чинність, Постанови Верховної Ради України «Про призначення позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради», ВР неправомірно втрутилася в хід виборчого процесу, який тривав, коли «вже виникли й розвивалися конкретні правовідносини, в межах яких здійснюється реалізація виборчих прав громадян», — йдеться у поданні глави держави.
 

За словами Президента, дана постанова «породжує невизначені правові наслідки для суб’єктів виборчого процесу, припиненого у спосіб, що не передбачений Конституцією і законами України».
 

Брати участь у конституційному провадженні за цим поданням Віктор Ющенко уповноважив заступника Глави Секретаріату Президента України — Представника Президента України у Конституційному Суді України Марину Ставнійчук і попросив розглянути це конституційне подання невідкладно.

 

Читайте также по теме