ГолосUA
18:16 09/06/2009

З 25 антикорупційних рекомендацій Ради Європи Україна виконала тільки 8

Україна з 25 рекомендацій Групи держав Ради Європи проти корупції (GRECO) повністю виконала 8, ще 17 — частково.

Про це йдеться у звіті GRECO оприлюдненому на офіційному сайті Міністерства юстиції України.

Згідно звіту GRECO, переважна більшість заходів, зроблених Україною, стосуються розробки проектів законодавства, які зараз перебувають на розгляді Верховної Ради України. Крім того, GRECO відзначає швидке створення Україною антикорупційного органу, встановлення тісної співпраці в антикорупційній сфері як з окремим державами, так і з міжнародними організаціями.

Водночас, в документі наголошується, що для того, щоб повністю виконати рекомендації, які містяться в Оцінному звіті, Україні доведеться докласти активних зусиль. «Це вимагає існування справжньої політичної волі, яка не обмежується розробкою проектів актів законодавства. Як найкраще рухатися вперед — вирішуватиме, зрештою, українська влада», — йдеться у звіті.

Зокрема, GRECО просить Україну до 30 листопада 2010 року представити їй додаткову інформацію щодо виконання низки рекомендацій, які було виконано частково.

Нагадаємо, група держав проти корупції (GRECO) створена Радою Європи. Метою GRECO є поліпшення можливостей країн — членів групи боротися з корупцією, дотримуватися прийнятих державами рішень, а також застосовувати відповідні антикорупційні заходи.

Україна долучилася до GRECO 1 січня 2006 року, ратифікувавши Цивільну Конвенцію проти корупції.

 

Читайте также по теме