ГолосUA
11:22 03/10/2008

З наступного року газ для України міг коштувати півтисячи доларів за тисячу кубів

Через жорстке політичне протистояння в Україні ціна газу на 1 січня наступного року становила б 500 доларів. Про це сьогодні повідомила Прем’єр-міністр України на прес-конференції в Києві, передає кореспондент Голос.UA. Водночас, за її словами, «вчора ми цю загрозу скасували».

Вона додала, що до цієї ціни Україна буде йти поступово протягом 3 років. 

Однак, сказати, яка ціна газу буде на 1 січня, Тимошенко поки що не може, оскільки контракти Росії з середньоазійськими країнами іще не підписані. «Тому прошу поки що ці висновки не оприлюднувати, це не можливо спрогнозувати»,- запевнила вона.

Стосовно транзиту по території України прем’єрка заявила, що плата за транзит буде підніматися до рівня ринкових цін впродовж 3 років. За її словами, Москва вже дала свою згоду на це. />  
Щодо боргів Нафтогазу Ю. Тимошенко пояснила, що «перед «Газпромом» у «Нафтогазу» ніяких боргів немає, є борги РосУкрЕнерго, це 2,2 мільярди доларів». «Україна ж до цього боргу немає ніякого відношення» — констатує Ю.Тимошенко.

Вона запропонувала взяти газ, що належить РосУкрЕнерго і зберігається у газосховищах «Нафтогазу», та розрахуватись ним із росіянами.

Читайте также по теме