ГолосUA
16:25 09/09/2010

З початку року ветеринарна міліція вилучила з обігу понад 300 тонн свинини

Ветеринарна міліція посилено превіряє свинарські господарства, щоб не допустити появу африканської чуми в Україні, й вже вилучила з обігу понад 300 тонн підозрілої продукції.

Про це повідомив начальник управління ветеринарної міліції з проведення карантинних ветеринарних заходів Міністерства внутрішніх справ України Сергій Оксюта під час брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, працівники ветеринарної міліції перевірили майже 20 тис. суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з вирощуванням свиней, переробкою і продажем продукції зі свинини. Крім того, ветслужби перевірили понад 12 тис. місць її реалізації і закрили близько 1 тисячі через незаконну діяльність.

Як зазначив Оксюта, найкращим способом захисту худоби від африканської чуми свиней є закритий режим вирощування, тому ветеринарна міліція перевіряє, наскільки господарства дотримуються цієї вимоги.

Як вже повідомляв ГолосUA, в Росії, за 7 км від кордону з Луганською областю, зафіксували останній виявлений осередок африканської чуми свиней. Оскільки захворювання передається блискавично, ветеринарна служба посилила прикордонний контроль.

М. Мамаєва

 

Читайте также по теме