ГолосUA
11:14 20/07/2010

З торгових мереж вилучається дитяче харчування, що містить крохмаль та борошно

Після проведених перевірок Держспоживстандарту з торгових мереж вилучаються продукти дитячого харчування, що містять крохмаль та борошно.

Про це повідомив голова державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики Олег Поволоцький на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA

“З полиць наразі вилучаються продукти дитячого харчування, які містять заборонені законодавством компоненти. Зокрема, крохмаль та борошно. Вилучаються продукти торгових марок “Nestle”, (Фінляндія) “Hame” (Чехія) , “HEINZ” (Росія), “Bebivita”, “Hipp” (Угорщина) та ін.

За його словами, закон України про дитяче харчування, починаючи з 2006 року, забороняє використання у виробництві продуктів дитячого харчування крохмалю харчового та борошна пшеничного, проте, міжнародним законодавством використання цих інгредієнтів не заборонене, у зв’язку з цим на внутрішньому ринку України не підлягають реалізації продукти дитячого харчування, вироблені у відповідності до норм законодавства країни ЄС.

М. Мамаєва />  

Читайте также по теме