ГолосUA
09:25 28/01/2011

За голови макіївських терористів обіцяють 10 тисяч доларів

Вулиці Макіївки вже тиждень прочісують посилені патрулі міліції у пошуках терористів, за голови яких влада пообіцяла винагороду — 10 тисяч доларів.

Як повідомив заступник начальника ВБОЗ ГУ МВС в Донецькій обл. Денис Арабей, Управління МВС України в Донецькій області встановило співробітництво з російськими колегами і тримає зв'язок з Департаментом з протидії екстремізму РФ,

"Їх досвід у розслідуванні таких злочинів дуже корисний", — зазначив заступник начальника ВБОЗ. Разом з тим говорити про те, що в макіївських вибухах є російський слід, передчасно.

Наразі слідство відпрацьовує вісім версій. Але мотив, озвучений відразу після вибухів — хуліганство заради отримання матеріальної вигоди (терористи вимагали 4 200 000 євро), — вже відійшов на другий план.

З дня вибухів у центрі Макіївки пройшов тиждень, але подробиці розслідування подій 20 січня наполегливо тримаються в секреті. Місто досі на особливому режимі.

Нагадаємо, на місці вибуху міліція виявила анонімну записку, в якій містилася вимога про виплату певної суми грошей і загрози про ще 5 вибухів в Макіївці в разі невиплати винагороди. Однак нових вибухів не сталося.

За словами глави СБУ Валерія Хорошковського, головною версією вибухів залишається бажання злочинців отримати грошову винагороду. За фактами вибухів СБУ порушила кримінальну справу за статтею "тероризм".

За матеріалами: ТСН. ua

Читайте также по теме