ГолосUA
16:08 19/05/2010

За оцінками експертів, більшість йогуртів в Україні доброї якості

Результати порівняльного тесту молочної продукції показали, що якість більшості йогуртів, вироблених в Україні, відповідає стандартам.

Таку інформацію повідомила керівник відділу тестування Центру експертиз “Тест” Ніна Кільдій на прес-конференції.

“Позитивних оцінок (по йогуртах — ред.) більше, ніж негативних, тому що продукти виявилися, по-перше йогуртами, тому що містили потрібну кількість корисних мікроорганізмів, вони містили навіть справжню полуницю — що теж дуже добре для споживача”, — зазначила Н.Кільдій.

Так, за її словами, всі протестовані йогурти 10 торгових марок містили необхідну кількість корисних мікроорганізмів і не містили кишкову паличку, у більшості з них було виявлено справжню полуницю.

Негативні оцінки отримали тільки йогурти “Злагода” і “Щодня” через відсутність справжньої полуниці та поганий смак, а останній, крім того, ще й містив консервант у значній кількості. Відмінним експерти назвали “БіоБаланс”, “Галичина”, “Добряна” і “Фані”, і добрими — “Активия”, “Для всієї сім’ї”, “Лактонія” і “Простоквашино”.

Довідка. Дані наведені за результатами порівняльного тестування згущеного молока, молочно-кислого сиру та питних йогуртів, що проводилося в травні 2010 року Центром Експертиз “Тест” — громадською організацією із захисту справ споживачів.

М.Мамаєва />  

Читайте также по теме