Ольга Черненко
08:51 19/11/2010

За півроку до прийняття держбюджету не можна вносити ніяких податкових змін — Парубій

 

Прийняття Податкового кодексу матиме негативні соціально-економічні наслідки.

 

Таку думку висловив нардеп від блоку НУ-НС Андрій Парубій в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

 

«Прийняття Податкового кодексу в тій редакції, в якій є, говорить лише про одне: країну чекає погіршення соціально-економічної ситуації, цього не уникнути», — наголосив він.

 

Водночас політик додав, що введення в дію ПК, почнеться тінізація малого і середнього бізнесу. «Саме підвищення податків і зборів приведе до того, що і малий, і середній бізнес фактично підуть в тінь. Таке свого часу країна вже переживала», — підкреслив він.

 

За словами політика, середній клас, який в країнах Європи приносить основний прибуток до бюджету, у нас буде знищений. «Але навіть якщо говорити концептуально, то апріорі зараз цей документ не міг прийматися парламентом. Це незаконно. Адже за півроку до прийняття держбюджету не можна вносити ніяких податкових змін. Тим більше, приймати такий важливий документ, як Податковий кодекс», — додав він.

 

Нагадаємо, парламент у четвер ухвалив проект Податкового кодексу в другому читанні та в цілому. За відповідне рішення проголосувало 269 народних обранців.

 

За прийняття кодексу проголосували 176 депутатів від Партії регіонів, 26 комуністів, 20 депутатів Блоку Литвина, 20 депутатів НУ-НС (в тому числі представники «Єдиного центру» Віктора Балоги) і 22 позафракційні депутати.

 

Читайте также по теме