ГолосUA
10:03 24/07/2010

За рік середній українець з’їдає близько 2,5 кг морозива

За рік середній українець з’їдає близько 2,5 кг морозива.

Однак, як стверджують експерти, це мізер у порівнянні з європейцями та американцями.

В Старому світі цей показник перевищує 8 кг на особу, в Новому — сягає 20 кг. Частково пояснюють відносну байдужість громадян до морозива невпевненістю у якості продукту.

Зокрема, голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко переконана, що морозиво, яке продається в Україні, вироблене не з природних продуктів і жодної користі не несе.

“Морозива в Україні якісного і такого, що треба давати дітям, не існує. Воно має емульгатори, воно має стабілізатори, воно має антибіотики, воно має і всі добавки, в тому числі генетично модифіковані. Дітям морозиво в Україні давати не варто. Нічого не заважає купити на базарі домашніх вершків і дати дитині з фруктами, зробити домашній йогурт, домашнє морозиво. Не треба труїти своїх дітей”, — радить голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.

Виробники морозива називають такі закиди в бік свого продукту абсурдними, і запевняють, що готують морозиво так само, як і багато років тому.

“Державні стандарти на морозиво ні трохи не змінилися. Вони трошки розширилися. Істотно технологія виробництва теж не змінилася. Є морозиво, яке випускається за технічними умовами, які теж затверджуються. Щоб всі наші споживачі розуміли — стабілізатори, емульгатори, інші наповнювачі, та інші інгредієнти продукції — всі сертифіковані в Україні, всі проходять через Міністерства охорони здоров’я”, — переконує директор "Холодокомібнату №4" Валентин Середа.

Та як не дивно, у спеку холодного десерту люди купують не надто багато. За словами виробників, якщо температура на вулиці перевищує 28 градусів, продажі падають, оскільки, люди надають перевагу воді, а не солодощам.

За матеріалами: канал 24 />  

Читайте также по теме