ГолосUA
17:39 16/02/2010

За роки незалежності площа природно-заповідного фонду України зросла більш ніж удвічі

За роки незалежності площа природно-заповідного фонду України зросла більш ніж удвічі.

Такі дані навів Перший заступник начальника Державної служби заповідної справи України Микола Стеценко на брифінгу з нагоди презентації першого в Україні довідника «Ботанічні сади та дендропарки», що відбувся в Національному ботанічному саду ім. Миколи Гришка, передав кореспондент ГолосUA.

На сьогоднішній день до складу природно-заповідного фонду України входять понад 7200 територій та об’єктів загальною площею 2,8 млн. га, що становить 4% території держави. Це, зокрема, 17 природних та 4 біосферних заповідника, 19 національних природних парків, 45 регіональних ландшафтних парків, 3078 пам’яток природи, 2729 заказників, 616 ботанічних, зоологічних садів, дендропарків та парків — пам’яток садово-паркового мистецтв, 793 заповідних урочища.

Однак, за словами представника Державної служби заповідної справи України, площа природно-заповідного фонду України є недостатньою і залишається значно меншою, ніж у більшості країн Європи, де середній відсоток заповідності складає 15%. „Тому розвиток заповідної справи є одним з найважливіших пріоритетів державної політики України”, — наголосив М. Стеценко.

І. Тимошенко

 

Читайте также по теме