ГолосUA
07:04 09/08/2010

За розпивання пива на вулицях в Україні вже саджають на 10 діб

Вперше в Україні за розпивання пива в парку міста Торез (Донецька область) юнака заарештували і посадили на 10 діб в ізолятор.

Про це повідомила співробітник торезької міліції Оксана Дем’яненко.

«Такого злісного порушника ще не було. Вперше хлопець був попереджений, удруге — оштрафований, а ось до втретє суд виніс ухвалу покарати за адміністративне порушення арештом на 10 діб (максимальний термін — 15 діб). Нашим патрульним хлопець заявляв: «Хочу і питиму пиво». Тепер, напевно, змінить свою поведінку», — зазначила вона.

Першопрохідцем став 21-річний житель Тореза Руслан Заболоцький. За словами його батьків, у неділю він саме вийшов на волю і відразу відправився з друзями на пляж. «Краще б штраф якийсь виписали, — зазначив батько Руслана Валерій Іванович. — До сина дійсно тричі пред’являли претензії за це пиво, хоча серед трьох випадків був і такий, коли він відкрив товаришеві пляшку. Тоді склали протокол, а на цей раз був суд, дружина прийшла додому в сльозах. А він у нас нормальний хлопець…»

За словами мами Руслана Людмили, міліція так жорстко вчинила з її сином тому, що раніше у хлопця були й інші проблеми з міліцією, зокрема він сходив по нужді в недозволеному місці. «Я вважаю, що за таке карати потрібно громадськими роботами. Тепер, звісно, син питиме пиво тільки в кафе», — наголосила Людмила Заболоцька. Сусіди Заболоцьких — теж на боці Руслана: «Ну випив — хіба це злочин?!…», — обурено заявили вони.

У МВС повідомили, що з лютого, коли закон набрав чинності, в країні оштрафовано більше 30 тисяч любителів пити пиво в громадських місцях (штраф — 17-85 грн.). «Суд може заарештувати тільки злісного порушника. Цей випадок буде уроком для всіх», — підкреслив начальник прес-служби київської міліції Володимир Поліщук.

За матеріалами: Сегодня />  

Читайте также по теме