ГолосUA
12:14 10/08/2010

За в’їзд до лісопаркової зони штрафуватимуть у розмірі 320 грн., — МВС

За в`їзд до лісопаркової зони, де встановлено відповідний попереджувальний знак штрафуватимуть у розмірі 255-320 грн.

Про це сказав тимчасово виконуючий обов’язки начальника Департаменту громадської безпеки Міністерства внутрішніх справ України Сергій Поготов, на прес-конференції передав кореспондент ГолосUA.

Він нагадав, що через високий рівень пожежної небезпеки було тимчасово заборонено в`їзд у ліси та лісопаркову зону.

“З цією метою ми встановили попереджувальні знаки. Починаючи з 4 серпня поточного року створено мобільні групи органів внутрішніх справ на території держави, здійснено понад 4,7 тис. рейдів, складено 1308 адміністративних протоколів у частині невиконання вимог дорожнього знака щодо заборони в’їзду до лісопаркових зон та лісових масивів, 873 адміністративних протоколи за порушення вимог пожежної безпеки в лісах”, — сказав він.

Крім того, він зазначив, що за відповідні адміністративні правопорушення, зокрема не виконання вимог дорожнього знака щодо заборони в’їзду, передбачено штраф у розмірі 255-320 грн

Водночас Сергій Поготов зауважив, що в тих місцях, де не вистачило відповідних заборонних знаків, працює патруль міліції, який забороняє в’їзд до лісопаркових зон і проводить роз’яснювальну роботу.

“Міліція не виконує каральну функцію, вона виконує профілактичну функцію для того, щоб усунути можливі причини загоряння”, — підкреслив він.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме