ГолосUA
11:07 10/02/2009

Заборгованість «Київенерго» за природний газ перевищила 1 млрд. грн.

Заборгованість столичної «Київенерго» перед «Газ України», яка є дочірньою компанією «Нафтогазу України», за природний газ, спожитий протягом 2008-2009 р. для виробництва теплової та електричної енергії, станом на 10 лютого перевищила 1,045 млрд. грн.

Про це Голос.UA повідомили у прес-службі «Нафтогазу України».

«Нафтогаз України» наголошує, що незважаючи на зростання заборгованості за спожитий газ, на сьогодні кияни повністю забезпечені теплом та газом. Водночас, продовження збільшення енергетиками заборгованості перед «Газом України» може значно ускладнити проведення опалювального сезону у м. Києві, що, своєю чергою, створить незручності для мешканців столиці.

Компанія стурбована тим фактом, що з листопада 2008 р. «Київенерго» припинила розраховуватись з «Газом України» за постачання природного газу. Таким чином, четвертий місяць поспіль «Київенерго» нарощує заборгованість. Водночас оперативний моніторинг засвідчує, що кияни сумлінно сплачують вартість спожитих комунальних послуг, в т.ч. й послуг «Київенерго».

При цьому «Київенерго» відмовляється підписувати додаткові угоди з «Газ України» щодо зміни ціни на природний газ, інші документи, необхідні для проведення розрахунків за газ. Продовжуючи бездоговірно та безлімітно споживати природний газ, «Київенерго» порушує чинний порядок газопостачання та розрахунків за природний газ, в т.ч. й власні зобов’язання щодо проведення стовідсоткових розрахунків за спожитий газ. «Газ України» укладатиме договірні відносини з «Київенерго» на 2009 рік лише після погашення заборгованості за спожитий енергокомпанією природний газ у 2008 році.

«Нафтогаз України» ще раз звертає увагу на те, що збільшуючи заборгованість за природний газ, «Київенерго» значно ускладнює проведення розрахунків «Нафтогаз України» з постачальником імпортованого природного газу.

 

Читайте также по теме