ГолосUA
16:17 20/09/2010

Заборона продавати секонд-хенд вдарить по дрібному й середньому бізнесу — юрист

Заборона продавати секонд-хенд вдарить, насамперед, по дрібному й середньому бізнесу.

Про це заявила юрист Асоціації секонд-хенду України Ганна Таббах у коментарі кореспонденту ГолосUA.

За минулий рік прибутки бюджету від продажу секонд-хенду склали 400 мільйонів гривень.

“Цим бізнесом часто займаються малі та середні підприємці у регіонах. Сьогодні у цій сфері задіяно більше мільйона осіб. Заборона продавати секонд-хенд вдарить по малих та середніх підприємцях”, — сказала вона.

За інформацією Г. Таббах, у минулому році підприємства, що торгують секонд-хендом, принесли у держбюджет близько 400 мільйонів гривень.

Вона також підкреслила, що у цій сфері працюють люди від сорока років і старші. “Куди сьогодні ці люди підуть на роботу, ось у чому питання. До нас звертаються жінки у віці 38-40 років і запитують, куди вони сьогодні влаштуються на роботу, бо їх ніхто не візьме. Кажуть, що займаються цим різновидом бізнесу, але що вони мають робити, адже іншого варіанту просто не мають”, — наголосила Г. Таббах.

Разом із тим вона додала, що в Україні існують і великі компанії, що займаються секонд-хендом, зокрема у Харкові, Донецьку та Львові. Вони мають мережу магазинів, велику кількість найманих працівників, платять їм заробітні плату та надають відпустки.

Нагадаємо, Кабмін хоче заборонити ввозити в країну секонд-хенд, про що вже заявив прем’єр-міністр Микола Азаров. Таким чином урядовці планують збільшити конкурентоспроможність української легкої промисловості.

І. Носальська />  

Читайте также по теме