ГолосUA
17:59 23/02/2011

Захворюваність на грип в Україні нижча, ніж у минулому році

Захворюваність в країні на грип та ГРВІ в цьому році менша, ніж у попередньому.

Про це заявив голова Державної санітарно-епідеміологічної служби України Сергій Риженко, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"Завдяки позиції Міністра охорони здоров'я України Іллі Ємця та Уряду, своєчасними профілактичними заходами ми змогли досягти зниження захворюваності більш ніж на 30% в порівнянні з минулим роком, і, практично на 99% зменшити кількість летальних випадків у результаті ускладнень після грипу", — зазначив голова Держсанепідслужби.

На питання завдяки чому вдалося досягти таких результатів, С. Риженко зазначив: "Перше, з чого ми почали — це проведення вакцинації від грипу серед груп найбільшого ризику — діти з хронічними захворюваннями, діти в школах-інтернатах, які постійно перебувають у закритих приміщеннях, дорослі люди, які знаходяться в будинках інвалідів, медпрацівники. Було щеплено 600 тисяч чоловік, це в 2,5 рази більше ніж у минулому році. Можна сказати, що вдалося розірвати ланцюг розповсюдження захворюваності".

Також, за словами головного санітарного лікаря країни, Держсанепідслужба ще восени провела перевірки всіх відділень, які надають допомогу хворим з постгрипозними ускладненнями, в результаті чого були зроблені недоторканні запаси ліків до сезону грипу. "Крім цього важливим аспектом запобігання розповсюдження грипу та інших респіраторних захворювань стало своєчасне закриття шкіл на карантин. Здоров'я дітей важливіше за будь-які знання. Якщо резюмувати, то грип є, був і буде, але своєчасний правильний підхід, профілактика, комплексні заходи на рівні областей, міст дають нам можливість не робити з цієї теми ажіотажу і тримати ситуацію під контролем", — резюмував С. Риженко.

Читайте также по теме