ГолосUA
13:51 28/10/2010

Закон про вибори виключає можливість оскарження результатів місцевих виборів – «Батьківщина»

 

size="4">Закон про вибори, що діє в Україні, не містить можливості оскаржити результати місцевих виборів в цілому.

 

size="4">Про це повідомив народний депутат від БЮТ Сергій Власенко на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

 

size="4">Він нагадав, що керівництво партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» неодноразово заявляло, що не визнає вибори у Львівській та Київській областях, де ця політична сила не може брати участь у виборах. «Якщо до участі у виборах не будуть допущені кандидати від партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», то скоріш за все, ми не будемо визнавати вибори у Львівській та Київській областях», — запевнив депутат.

 

size="4">За його словами, з юридичної точки зору визнати вибори такими, що не відбулися, дуже важко. «Закон (про вибори – ред.) практично прийнятий без участі опозиційних сил, без урахування нашої позиції. Він значно звужує можливість будь-яких оскаржень та будь-яких розглядів порушень судом. Закон напряму не містить можливості оскаржувати вибори в цілому або вибори по окремих регіонах», — зазначив С. Власенко.

 

size="4">Як зазначив депутат, хоча оскаржити вибори в цілому неможливо, їх можна не визнати у політичному порядку. «Мова може вестися про політичне визнання виборів в Україні, політичне їх визнання світовою спільнотою і т.д.», — підсумував С. Власенко.

 

size="4">Із цією тезою погодився народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко. За його словами, 31 жовтня в Україні відбудуться не одні національні місцеві вибори, а кілька тисяч окремих виборів на місцях. «Треба бути юридично коректними: у нас немає національних місцевих виборів, у нас відбувається 40 тисяч виборів. З юридичної точки зору, це окремі вибори. Тому визнавати або не визнавати їх в цілому – некоректно», — зазначив він.

 

size="4">О. Проценко

 

 

 

Читайте также по теме