ГолосUA
12:30 18/11/2010

Запровадження біометричних закордонних паспортів стане можливим не раніше другої половини 2011 року — МВС

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Запровадження в Україні паспортів для виїзду за кордон, що містять біометричні дані про власника, стане можливими не раніше другої половини наступного року.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Про це повідомив директор департаменту у справах громадянства і міграції та реєстрації фізичних осіб МВС Євген Мамонов на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Робота із запровадження паспортів із біометричними даними багаторівнева. По-перше — це законодавчий рівень, друге — це технічний рівень, а третє — це фінансовий рівень. Тому я не думаю, що це відбудеться в найближчі півроку. Якщо ми завершимо підготовчу роботу протягом 2011 року, то оптимістичний прогноз — ми приступимо до реалізації цього проекту у другій половині 2011 року”, — заявив Є. Мамонов.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">За його словами, наразі триває робота з розробки плану із запровадження документів, які б містили біометричні дані про особу. Підготовчий етап має завершитися до початку наступного року. “В 2011 році у нас вже мають бути виписані ті закони, які необхідно прийняти для цього”, — уточнив чиновник.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Є. Мамонов також зазначив, що видача паспортів нового зразка відбуватиметься поступово, у кілька етапів, однак “ні чіткої дати, ні обсягів фінансування МВС назвати не може”.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">К. Коваленко

Читайте также по теме