ГолосUA
10:54 03/11/2008

Завтра голова Лівії Муаммар Каддафі поставить намет біля Ради

Один з найекстравагантніших політиків світу, лідер Лівії Муаммар Каддафі, який завтра вперше прилітає до Києва, збирається поставити у столиці бедуїнський намет, який він з собою усюди возить.

Про це повідомила газета «Сегодня».

За неофіційною інформацією, намет стоятиме поряд з державною резиденцією на Печерську (напроти готелю «Національний» і неподалік від Верховної Ради), яку планують виділити для лівійського лідера.

Екс-радник Віктора Ющенка і друг сина Каддафі Саїфа Аль-ісламі Харес Юссеф запевнив, що причиною відвідин Муамара Каддафі стали економічні інтереси в Україні.

«Лівія дуже потребує великої кількості зерна. Тому Каддафі хотів би створити в Україні структуру, яка б володіла тут землею і вирощувала зерно для Лівії. З іншого боку, Лівія могла б поставляти до України нафту, яка б тут перероблялася для подальшої реалізації в Україні і Східній Європі. Раніше йшли розмови про те, що в обмін на свою землю Україна могла б отримати право розробки нафтових джерел в Лівії, але не думаю, що такий бартер можливий. Проте, переговори можуть бути результативними, тому що під час квітневого візиту до Лівії Ющенко справив на Каддафі дуже приємне враження». — сказав він.

За неофіційною інформацією, однією з цілей Каддафі також можуть бути переговори щодо продажу Україною зброї.

 

Читайте также по теме