ГолосUA
11:48 18/06/2010

ЗМІ: Янукович перевершив Ющенка за кількістю родичів у владі

Близько сотні керівників різних рівнів, починаючи від президента Віктора Януковича і членів уряду, пов’язана між собою родинними зв’язками.

Аналітики впевнені, що за показником проникнення родичів у владу Янукович і оточення йдуть на всеукраїнський рекорд — так багато рідних на державних постах не працювало навіть в оточенні Віктора Ющенка, якому його ж соратники докоряли в кумівстві в кадровій політиці.

Якби Янукович вирішив зібрати разом усіх своїх високопоставлених підлеглих, чиї родичі теж працюють у владі, то для такого заходу йому знадобилася б кімната розміром із залу засідань Київської міськради. За даними журналу "Корреспондент", як мінімум у 40 людей з найближчого оточення президента (брати, сестри, діти, батьки, куми) займають різні пости в держорганах, судах і працюють депутатами Верховної ради або місцевих рад.

Як пише "Корреспондент", яскравий приклад того, як можна вдало працевлаштувати в політику свого найближчого родича, показав сам Віктор Янукович — у 2006 році його син Віктор став нардепом від Партії регіонів і досі не розлучається з мандатом. А в керівництві Адміністрації президента сімейні зв’язки грають величезну роль. У глави АП Сергія Льовочкіна в кумах ходить сам Янукович, а сестра Льовочкіна Юлія Новікова має депутатський мандат від Партії регіонів.

Більше того, серед кумів голови АП — і депутат-регіонал Едуард Прутник, і екс-президент Леонід Кучма.

У першого заступника голови АП Олени Лукаш сестра Тетяна працює на посту секретаря ЦВК, а у заступника голови АП Геннадія Васильєва у Верховній раді працює рідний брат. Брат ще одного заступника Льовочкіна — Олега Рафальского — Ігор Рафальский з крісла директора Житомирського обласного архіву перейшов на пост глави Обухівської райдержадміністрації, отримавши таким чином контроль над Конча-Заспою. Син заступника голови АП Ганни Герман Микола при новій владі став заступником керівника МНС.

Не відстають від керівництва Адміністрації президента і члени уряду. Тут найпомітніша споріднена пара — це дует Клюєвих, Андрій (перший віце-прем’єр) і Сергій (народний депутат від Партії регіонів). Крім того, Анатолій Толстоухов працює на посту міністра Кабінету міністрів, а його дружина Світлана працює заступником глави Міністерства у справах молоді, сім’ї та спорту.

У народного депутата Сергія Ківалова, який поєднує свою посаду з членством у Вищій раді юстиції (ВСЮ), дочка Тетяна є депутатом в Одеської міськради, а кум, Володимир Колесниченко нещодавно очолив ВСЮ. Дуже тепло ставляться до родичів високопоставлених регіоналів виборці на Донбасі. У Донецьку облраду пройшла ціла група дітей народних депутатів від ПР: син Антона Пригодського Віталій, син Бориса Дейча Володимир. Ще один спадкоємець Дейча, Сергій, працює в міськраді Донецька.

Разом з ним там працює син нардепа Валентина Ландика Андрій. А племінник Ландика має мандат депутата Луганської міськради.

У стінах МНС під крилом Нестора Шуфрича працює не лише син Герман, але й чоловік нардепа від Партії регіонів Олени Бондаренко Андрій. А одеське управління МНС очолив Володимир Боделан, син екс-мера Одеси і соратника Януковича Руслана Боделана.

У Генпрокуратурі найпоширенішим видом родинних зв’язків стало кумівство. Перший заступник генпрокурора Віктор Пшонка — кум президента, а Сергій Винокуров, що кілька днів тому змінив Генпрокуратуру на ВСЮ, — кум регіонала Святослава Піскуна.

За матеріалами: Корреспондент />  

Читайте также по теме