ГолосUA
17:13 03/03/2009

Знімаючи Огризка, депутати догоджали Росії, — УНП

Звільнення з посади міністра закордонних справ Володимира Огризка — публічне побиття проукраїнського міністра, який своїми діями не влаштовував керівництво Російської Федерації.

Таку думку сьогодні в ефірі радіо «Ера» висловив голова Української народної партії, народний депутат від фракції НУ-НС Юрій Костенко. />  
За його словами, сьогодні «український уряд працює на догоду північному сусідові (Росії — ред.)» і, приймаючи рішення, керується виключно його інтересами.

Юрій Костенко також не виключає варіанту переголосування за відставку керівника МЗС.

«Може бути переголосування, бо сьогодні процедура голосування за відставку була порушена: питання не було внесене до порядку денного, і, крім того, подання на звільнення з посади міністра закордонних справ подає або Президент, або сам міністр», — наголосив народний депутат.

Також, зауважив він, є ймовірність того, що Президент повторно внесе кандидатуру Володимира Огризка на затвердження його на посаді керівника закордонного відомства.

«Теоретично, може бути варіант, коли Президент повторно внесе його кандидатуру на посаду міністра. Він має для цього всі повноваження», — сказав Юрій Костенко.
 
Тим часом, поки питання з міністром закордонних справ буде вирішуватися, фракція НУ-НС, як стверджує Юрій Костенко, не робитиме радикальних кроків — термінового виходу з коаліції, — а чекатиме аргументованих та вичерпних пояснень від прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, чому 49 депутатів з партії БЮТ підтримали звільнення Володимира Огризка з посади міністра закордонних справ.

 

Читайте также по теме