ГолосUA
12:58 18/03/2010

Зниження ціни на газ для України можливе — С.Таран

Зниження ціни на газ для України можна добитись, якщо мати це собі за мету.

Про це заявив в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту ГолосUA голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень «Соціовимір» Сергій Таран.

“Якщо в нас є завдання знизити ціну на газ, то це зробити (знизити — ред.) можна. Наприклад, віддати газотранспортну систему України в управління Росії”, — відзначив він.

При цьому політолог наголосив, що “питання полягає не в тому чи можна знизити ціну, а в тому, якою ціною це буде досягнуто”.

С. Таран також зауважив, що дане питання вирішуватиметься лише на рівні прем’єра та Президента.

«Питання переговорів по газу не буде вирішуватись на рівні Тігіпка. Це буде питання, яке буде вирішуватись на рівні Азарова, а швидше за все — Віктора Януковича. Можливо, на Тігіпка покладуть відповідальність за те, що не будуть знижені ціни на газ, але сам по собі він це питання не буде вирішувати», — запевнив він.

“Питання по газу буде комплексне, і в Росії будуть й інші пропозиції, в тому числі й політичні до України, які стануть підставою для можливого зниження ціни на газ. А такі питання не в компетенції вирішувати лише С.Тігіпко”, — додав він.

Нагадаємо, 18 березня віце-прем’єр Сергій Тігіпко заявив, що Україна розраховує на зниження ціни на газ.

О.Оснач

 

Читайте также по теме