ГолосUA
09:20 20/03/2009

Звіту газової комісії парламент так і не почув

Звіту від тимчасової слідчої комісії з газових питань народні депутати сьогодні не почують.

Про це сьогодні заявила голова ТСК Інна Богословська з трибуни парламенту, повідомив кореспондент ГолосUA.

Таке рішення Богословської, за її ж словами, викликане тим, що замість 30 хвилин на звітування ТСК депутати проголосували за 10-хвилинне слухання звіту газової комісії та 10-хвилинне слухання альтернативного звіту.

«Якби ви дали 30 хвилин, ви б почули звіт… Але ми розішлемо цей звіт до усіх державних установ, щоб люди дізналися, що ви натворили у газотранспртній системі»,- наголосила Інна Богословська. Вона повідомила, що звіт складається з 50-ти сторінок, тому його неможливо зачитати протягом десяти хвилин.

Голова тимчасової слідчої комісії підкреслила, що «була злодійська схема фінансуваня «Нафтогазу» Національним банком України». За її словами, всі розрахунки за російський газ у минулому році були здійснені за рахунок емісійних грошей НБУ, «Ощадбанк» видав два кредити «Нафтогазу» примусово. І додала, що такі оборудки були здійснені під керівництвом Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Наостанок Інна Богословська, відповідаючи на питання одного з народних депутатів від БЮТ, не втрималася від емоцій: «Після тої розрухи, до якої ви призвели країну, вам має бути соромно. Але як моя бабуся казала: «Там, де в людини має бути сором, в неї щось виросло».

 

Читайте также по теме