Відзначати, забути не можна…

 

face="Times New Roman, serif">93-тя річниця Жовтневої соціалістичної революції пройшла по всій Україні з найбільшим, принаймні за останні декілька років, розмахом. І це не дивлячись на спроби влади в окремих містах заборонити проведення мітингів та попри спроби націоналістів зіпсувати свято.

 

face="Times New Roman, serif">Швидше за все, це зумовлено не тільки протестом тих, хто не хоче примусово стирати з пам’яті окремі рядки історії, а й тим, що на фоні перманентної інфляції, зростання цін та тарифів, ностальгія за радянським минулим у суспільстві лише зростає. Це, власне, продемонстрували й результати комуністів під час останніх місцевих виборів.

 

face="Times New Roman, serif">Урочисті мітинги з нагоди річниці революції відбулися у переважній більшості обласних центрів країни: Донецьку, Запоріжжі, Черкасах, Хмельницьку та інших містах.

 

face="Times New Roman, serif">У столиці до святкової ходи Хрещатиком під червоними прапорами приєдналися близько 5 тисяч людей, серед яких не тільки традиційні прихильники КПУ – люди старшого покоління, а й молодь та люди середнього віку.

 

face="Times New Roman, serif">7 листопада — це справжній День незалежності України. Якби не було Великої жовтневої соціалістичної революції, то всім відомо — не було б країни, не було б возз'єднання українських земель, потужного економічного потенціалу, розвиненої освіти, науки, сільського господарства, яке і сьогодні складає міць нашого народу”, — наголосив незмінний лідер українських комуністів Петро Симоненко, звертаючись до учасників мітингу.

face="Times New Roman, serif">При цьому він висловив переконаність у тому, що «жодна пропаганда не здатна викреслити з пам’яті українців революцію та її наслідки».

 

 

face="Times New Roman, serif">«Саме наш народ створив прецедент, коли працююча людина звільнилась від експлуататора! Нам є чим пишатися і ніхто не зможе перекреслити нашу історію, ніхто не зможе викреслити з нашої історії прекрасні 70 років прекрасної радянської влади, яка для людини створювала все і давала людини нормальні умови життя. Ми сьогодні з вами відзначаємо дивовижне свято, яке об’єднало багатонаціональні народи і створило підґрунтя для багатьох досягнень. Ми створили народи та суспільство, яке цінувало дружбу, поважаючи, незалежно від того, якої національності людина, все те, що вона створювала. Це теж наше з вами досягнення, і цим ми теж можемо пишатися», — заявив головний комуніст країни зі сцени на Майдані Незалежності.

 

face="Times New Roman, serif">Водночас П. Симоненко визнав, що однієї «жовтневої перемоги» замало. «Настав час для нового об’єднання заради нової боротьби та перемоги над капіталом. Ця боротьба і повинна нас сьогодні об’єднати для того, щоб ми захистили робочі місця, територіальну цілісність України і не дозволили надалі знищити промисловість України», — заявив він.

 

face="Times New Roman, serif">Також перший секретар ЦК КПУ запевнив, що фракція Компартії в парламенті «продовжуватиме відстоювати право свята 7 листопада бути червоним днем в календарі незалежної України, навіть після того, як нещодавно парламент відхилив таку ініціативу комуністів».

face="Times New Roman, serif">Крапкою до дня відзначання річниці революції стало звернення КПУ, в якому комуністи «нагадали» владі, що країна, якою вони зараз керують, з’явилася лише завдяки «червоному жовтню».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте также по теме