ГолосUA
16:29 22/02/2010

АМК: Ажіотаж довкола піднятих цін на цукор — штучний

Ажіотаж довкола підвищених цін на цукор в Україні штучний.

Про це сказав виконуючий обов’язки голови Антимонопольного комітету України Олександр Омельченко під час круглого столу, передає кореспондент ГолосUA.

Водночас Олександр Омельченко наголосив, що суб’єкти господарювання в цукровій галузі скористалися ситуацією, яка склалася на ринку та в українському політикумі, і спробували використати її на свою користь.

“У процесі власного розслідування ми маємо інформацію про те, хто саме причетний до різкого підвищення цукру на ринку, але назвати імена суб’єктів господарювання ми зможемо лише після завершення розслідування”, — наголосив він.

Також він повідомив, що АМКУ звернувся до правоохоронних органів, які могли б надати інформацію про те, що, на їхній погляд, відбувається на ринку цукру.

“Штрафи — це не мета Антимонопольного комітету, а засіб наведення порядку, і тому ми будемо діяти і в цій площині”, — додав в.о. голови АМКУ.

За словами Олександра Омельченка Антимонопольний комітет України також перевіряє обґрунтованість підвищення цін на гречку.

“Я дав доручення провести перевірки обґрунтованості підвищення цін на гречку”, — сказав він, зазначивши, що справді, в Україні за останній час ціни на гречку зросли майже удвічі. /> О. Каретнікова.

 

Читайте также по теме