ГолосUA
15:53 13/08/2009

Асоціація міст України більше не хоче бачити Ратушняка

Асоціація міст України висловила своє обурення поведінкою Ужгородського міського голови Сергія Ратушняка під час інциденту, який мав місце в Ужгород 6 серпня цього року.

АМУ звернулась з проханням до Ужгородської міської ради визначити іншого представника від міста Ужгорода в Асоціації.

Про це йдеться в заяві правління Асоціації міст України.

«Піднімати руку на жінку та принижувати гідність інших людей є недостойною поведінкою чоловіка, а тим більше міського голови. Неприпустимими є нетерпимі до інших народів та націй висловлювання, тим більше що в України непроста історія. Багато конфліктів на національному грунті мало місце в минулому. Ми заплатили серйозну ціну за наше право жити в мирі та злагоді і тому сіяти ворожнечу та розбрат між людьми є ганебною справою для будь-кого», — йдеться в заяві.

В АМУ переконані, що кожна людина має свої погляди і має право на їх висловлювання, «але людина, якій довірила громада право від свого імені діяти та заявляти, зобов’язана пам’ятати, що люди сприймають його дії та заяви перш за все через призму його посади — посади міського голови».

«Цей конфлікт заплямував честь посади міського голови і нашого об’єднання, тому Асоціація засуджує заяви та дії останніми днями пана С. Ратушняка та звертається з наполегливим проханням до Ужгородської міської ради дати оцінку вчинку міського голови та визначити іншого представника від міста Ужгорода в Асоціації», — наголошують в Асоціації.

За матеріалами: proUA

 

Читайте также по теме