ГолосUA
13:11 16/10/2008

Держкомітет національностей та релігій скаржиться на міліцію

Протягом квітня-липня поточного року Державний комітет у справах національностей та релігій фактично зазнає рейдерської атаки з боку свого колишнього керівника, а нині представника іншого відомства Міністерства внутрішніх справ Геннадія Москаля.

Як передає кореспондент Голос.UA, про це сьогодні заявив журналістам голова Державного комітету України у справах національностей та релігій Олександр Саган.

За його словами, «добре знаючи матеріальну базу комітету, Геннадій Москаль намагається перевести пункти тимчасового розміщення біженців та великі майнові комплекси в установи, де він зможе їх контролювати".

Голова держкомітету вважає, що при цьому завдається значна шкода іміджу України та справі врегулювання міграційних проблем в країні в цілому.

Олександр Саган також стверджує, що «спекулюючи на питанні боротьби із нелегальною міграцією, Геннадій Москаль намагається сформувати у суспільстві думку, що перешкодою для боротьби з цим негативним явищем є Держкомнацрелігій. Тим самим радник міністра намагається приховати неефективну роботу свого відомства проти дій нелегальної міграції".

Крім того, голова вважає таке ставлення до очолюваного ним відомства новітнім видом рейдерства й зазначив, що «в Україні сьогодні надзвичайне проблема ставлення до біженців, зокрема, з 100 громадян, скажімо, Росії, Азербайджану, Білорусії, за його словами, лише 1-3 отримують статус біженця, решта, не зважаючи на отримання, можуть бути депортовані та повернені до своєї країни.  

 

Читайте также по теме