ГолосUA
12:12 16/03/2010

Держкомтелерадіо у 2007-2009 роках. неефективно і з порушенням законодавства витратило 5,3 млн. грн.

Держкомтелерадіо у 2007-2009 роках. неефективно і з порушенням законодавства витратило 5,3 млн. грн., призначених на наукові розробки.

Про це ГолосUA повідомили в прес-службі Рахункової палати.

Зазначена сума становить половину бюджетних коштів, виділених з цією метою протягом останніх трьох років. У повідомленні сказано, що управлінські рішення Держкомтелерадіо не забезпечують належної координації та регулювання наукової діяльності, не сприяють отриманню відчутних результатів, а розробки, які задекларовані як конкурентоспроможні, у промислове звернення не впроваджуються.

За даними Рахункової палати, результати наукових досліджень і розробок в галузі бібліографічної та видавничої справи не зареєстровані як об’єкти інтелектуальної власності. Інформація про ці розробки розміщена лише на веб-сайті виконавця наукових робіт — Книжкової палати. Держспоживстандарт через неналежний рівень взаємодії з Книжковою палатою не зміг затвердити і ввести в дію національні стандарти в бібліографічної та видавничій сферах. Кошти, спрямовані на зазначену роботу, фактично, витрачені безрезультатно. Книжкова палата, хоча й атестована як наукова установа, але не включена в реєстр, через який надається державна підтримка.

Аудитом встановлено, що на створення 10 об’єктів інтелектуальної власності витрачено близько 300 тис. грн бюджетних коштів. Але результати в промислові розробки не впроваджені, а вироблені невеликі партії нової продукції реалізуються виконавцем виключно у власних інтересах. Тим самим порушені вимоги закону щодо права держави на отримання доходів від трансферу виробленої за державні кошти технології.

 

Читайте также по теме