Держспоживстандарт все ж планує розробити національні стандарти для ковбасних виробів. , />
Про це повідомила голова Держспоживстандарту України Лариса Лосюк, — передала прес-служба Кабінету міністрів.
За її словами, в Україні і досі немає стандарту, який би регулював виробництво ковбас із додаванням, наприклад, рослинних складників (сої, борошна, крохмалю тощо).
«Цей стандарт має встановити вимоги відносно складу таких продуктів, методів контролю їхнього виробництва і відповідного маркування, – наголосила Лариса Лосюк. – Також він повинен заборонити використання для м’ясо-рослинної або м’ясовмісної продукції власних назв м’ясних продуктів, аби не дезорієнтувати споживача».
Як повідомила голова Держспоживстандарту, після прийняття відповідного стандарту всі суб’єкти господарювання змушені будуть привести свої технічні умови до його вимог. Також термінового прийняття потребує Закон України «Про м’ясо та м’ясні продукти», проект якого був прийнятий за основу ще в червні 2007 року.
«На жаль, уже тривалий час прийняття цього закону відкладається попри його актуальність. Цей документ потрібно доопрацювати і прийняти якнайшвидше», – переконана Лариса Лосюк.