За 2009 рік випробувальними лабораторіями Держспоживстандарту проведено 4697 випробувань зразків продовольчої сировини та харчових продуктів, з них у 254 зразках виявлено вміст ГМО, що становить 5,4 відсотка від загальної кількості перевірених зразків.
Про це повідомили у прес-службі Держспоживстандарту.
У 122 зразках виявлено вміст ГМО понад 0,9 відсотка, зокрема в хлібобулочних, кондитерських, цукристих, м’ясних та ковбасних виробах, напівфабрикатів м’ясних, молочній продукції тощо.
За І квартал 2010 року проведено 5337 (в т.ч. за березень — 2756) випробувань зразків продовольчої сировини та харчових продуктів, з них у 263 (в т.ч. за березень — 185) зразках виявлено вміст ГМО, що становить 4,9 (в т.ч. за березень – 6,7) відсотка від загальної кількості перевірених зразків. В тому числі у 103 зразках виявлено вміст ГМО понад 0,9 відсотка, зокрема це консерви, кетчупи, майонези, соуси, борошно, крупи тощо.
За період проведення моніторингу випробувальними лабораторіями Держспоживстандарту проведено 10034 випробувань зразків продовольчої сировини та харчових продуктів, з них у 517 зразках виявлено вміст ГМО, що становить 5,2 відсотка від загальної кількості перевірених зразків.