ГолосUA
08:55 06/09/2010

ФДМУ повинен ще раз виставити “Луганськтепловоз” на продаж, — експерт (ГОЛОС)

Фонд державного майна України повинен ще раз виставити компанію “Луганськтепловоз” на продаж у разі, якщо “Брянський машинобудівний завод” не перекаже кошти за нього найближчим часом.

Таку думку в інтерв’ю агенції ГолосUA висловив виконавчий директор Ради конкурентоспроможності Валерій Юзба.

“Справа в тому, що це — бізнес. Довгий час російська сторона, російський інвестор зволікає під тим чи іншим приводом. Тому це буде нормальним рішенням держави (виставити на продаж “Луганськтепловоз” ще раз — ред.). Якщо ти вже задекларував, а не сплачуєш, то тут уже ніякої політики, а лише чистий бізнес з боку держави. Якби так у всіх випадках держава діяла, то я думаю, щодо іноземних інвестицій клімат був би кращий”, — зазначив він. /> ГОЛОС

При цьому В. Юзба переконаний, що для того, щоб переказати кошти на українські рахунки, у російської компанії “Брянський машинобудівний завод” було достатньо часу. “Це ж не пройшло два тижні, три тижні. Тому я думаю, що позиція держави має бути жорсткою, тому що сам по собі об’єкт з точки зору інвестицій — дуже привабливий. На його продукцію сьогодні є великий попит, так що я думаю, що тут держава діє правильно”, — сказав він.

У той же час економіст переконаний, що у випадку оголошення чергового аукціону з продажу “Луганськтепловозу” компанії, що виявлять бажання його придбати, обов’язково знайдуться. “Я думаю, що тут проблем не буде”, — зазначив В. Юзба.
 

Читайте также по теме