ГолосUA
08:50 03/09/2010

Фонд держмайна у ситуації з “Луганськтепловозом” діє в рамках чинного законодавства, — Чечетов (ГОЛОС)

Фонд державного майна України, запропонувавши “Брянському машинобудівному заводу” погодитись на розірвання угоди купівлі-продажу компанії “Луганськтепловоз”, діє згідно з буквою закону.

Про це заявив народний депутат Партії регіонів, екс-голова Фонду державного майна (ФДМУ) Михайло Чечетов у ексклюзивному коментарі ГолосUA.

“Фонд діє в рамках чинного законодавства. Абсолютно. Рішення цього питання виходить за рамки компетенції Фонду. Як би там не було, можливо він перестраховується, але діє абсолютно правильно”, — наголосив нардеп. /> ГОЛОС

М. Чечетов зауважив, що вимоги російського підприємства “Брянський машинобудівний завод” щодо взаємозаліку є логічними з точки зору здорового глузду, але зовсім не вписуються у правові повноваження Фонду держмайна, який у своїх діях може керуватися винятково нормативною базою України.

“Фонд правий по-своєму. Адже є нормативна законодавча база. Він іншим чином не може. Не має права робити взаємозалік. Закону такого немає. Тут правий й інвестор, й правий Фонд. Фонд правий в тому, що діє в рамках чинного законодавства, а інвестор правий з точки зору здорового глузду”, — зазначив М. Чечетов.

Він вважає, що рішення про взаємозалік між “Брянським машинобудівним заводом” та Фондом держмайна України може знайти лише український уряд. “Рішення виходить за рамки компетенції Фонду. Якщо уряд знайде рішення, то тоді інвестор залишиться на підприємстві. Якщо ж рішення не буде знайдено, то тоді Фонд діє в рамках чинного законодавства, він вже звернувся до інвестора і якщо протягом 20 днів не буде внесено оплату, то треба буде розривати договір”.

Водночас, М. Чечетов вважає, що кращого інвестора для вітчизняного “Луганськтепловозу” не знайти. “Але якщо абстрагуватися від підприємства та законодавства, то з моєї точки зору інвестор це дуже добрий. Кращого інвестора, напевно, немає. Адже цей інвестор насамперед забезпечить перспективу розвитку підприємства. Він забезпечить ринки збуту. Він забезпечить завантаженість потужності”.

Н.Виноградська
 

Читайте также по теме