Леся Дубенко
18:55 10/12/2010

Кожний четвертий житель землі за останній рік давав хабара — Die Welt

 

size="4">Впродовж останнього року кожний четвертий житель землі давав хабара.

 

size="4">Про це пише видання Die Welt, посилаючись на результати дослідження організації Transparency International (TI).

 

size="4">"У проведеному опитуванні, яке в першу чергу аналізувало, наскільки часто громадяни 86 країн та регіонів залишали хабарі працівникам, зокрема, медичних установ, поліції та податкових органів, виявили, що кількість хабарів у світі зростає", — стверджується у публікації.

 

size="4">Газета зазначила, що за останні 12 місяців хабара довелося дати кожному четвертому жителю нашої планети. Приблизно половина опитаних, згідно з дослідженням, йшла на це, аби уникнути тих чи інших проблем, ще чверть визнала, що бажали прискорити процеси у різних інстанціях.

 

size="4">"Найпоширенішою практика хабарів виявилася у Африці та на південь від Сахари: там 50% громадян вимушені незаконно купувати будь-яку послугу. Серед окремих країн, які займають перші місця по хабарництву, можна виділити Афганістан, Камбоджу, Камерун, Індію та інших. У Європі та Америці хабарі за останні роки давали 5% учасників опитування", — пише видання.

 

size="4">Видання додало, що, незважаючи на непогані показники у Європі та США, 73% та 67% відповідно вважають, що за останні три роки непідкупність помітно зменшилася. Можливо, однією із причин являється фінансова криза.

 

 

 

 

Читайте также по теме