ГолосUA
09:36 09/10/2008

Леонід Кравчук назвав Литвина «всеукраїнською училкою» і порівняв НУ-НС з карликами

Перший президент України Леонід Кравчук назвав Володимира Литвина всеукраїнською училкою.  

«Весь час при роботі парламенту він всіх вчив і ні у що не втручався, спостерігаючи, чи проведуть його ці події на пряму дорогу», — сказав він.

Як повідомляє кореспондент Голос.UA, Л. Кравчук пояснив, що жодна з наявних у парламенті партій не дотримувалась принципів українського парламентаризму. 

«З самого початку роботи Верховної Ради VI скликання НУ-НС робила все, щоб розхитати коаліцію. Вони, прийшовши в парламент, не вирішили своїх проблем і набрали голосів значно менше, аніж очікувані 35%», — зазначив перший президент.

Він переконаний, що найправильнішою політикою є принципова політика і закликає всіх політиків та президента перестати ганьбити Україну, бо «день виборів, на щастя, не останній для України, але ганьба, яка розповсюджується про нас, залишиться надовго».

Наприкінці конференції Л. Кравчук посмішив журналістів анекдотом про карликів: «в країні карликів заборонили розмножуватись, щоб вони не досексуалитись до мишей». У такий спосіб він провів паралель з блоком НУ-НС, який на перших виборах набрав 22%, на других — 12%, а на цих, за словами Кравчука, набере менше 5%.

Читайте также по теме