ГолосUA
08:20 23/05/2010

Литвин: Державний бюджет на 2011 рік може бути прийнятий на нових засадах

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що державний бюджет України на 2011 рік з великою вірогідністю може бути прийнятий вже на нових засадах

Про це він заявив напередодні в ході робочої поїздки до Харкова , повідомила прес-служба парламенту.

В.Литвин повідомив, що Верховна Рада України має розглянути Основні засади бюджетної політики на 2011 рік 1 червня 2010 року, «а до канікул прийняти Податковий та Бюджетний кодекси». На його переконання, ці два кодекси потрібно приймати одночасно. «Треба знайти оптимальний варіант поєднання державних і приватних інтересів. Податки повинні бути підйомними для підприємця і простими в адмініструванні, — зазначив голова Верховної Ради. — Затвердження двох кодексів разом дозволить передати більше повноважень на місця».

Керівник парламенту пропонує прийняти мораторій на внесення змін до кодексів у разі, якщо вони будуть «добре відпрацьовані». «Але боюсь, що не встигнемо ми прийняти закон, як знову щось вилізе», — висловив сумнів В.Литвин. У якості прикладу він згадав нещодавно прийнятий закон щодо акцизів, який, за його словами, доведеться переголосовувати через дві прийняті поправки, які протирічать одна одній.

  />  

 

Читайте также по теме