ГолосUA
12:59 27/03/2009

Мінкультури презентувало програму святкування року Миколи Гоголя

Міністерство культури та туризму України затвердило програму заходів для святкування 200-ї річниці з дня народження письменника Миколи Гоголя.

Про це сьогодні повідомив журналістам міністр культури і туризму України Василь Вовкун.

За його словами, у середу, 1 квітня 2009 року відкриється «Тиждень Гоголя» в штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі. Заходи будуть проведені разом із Росією. Зокрема, Україна представить виставку картин Сергія Якутовича на тему Гоголя, а Росія презентує книжкову виставку.

Як зауважив міністр культури і туризму, 1 квітня пройде святкування в кількох населених пунктах Полтавської області — Миргороді, Великих Сорочинцях та Гоголевому. У Києві з 1 по 4 квітня пройде показ театральних постановок за творами Миколи Гоголя.

Також, за словами Василя Вовкуна, міністерство культури і туризму вже відправило подання до Президента України щодо надання музею-садибі Миколи Гоголя в Гоголевому статусу Національного. В такому разі 2 інші музеї Гоголя можуть стати філіями цього музею.

Окрім того, минулого тижня Кабінет міністрів України затвердив постанову про створення премії імені Миколи Гоголя. Премія в обсязі 12,4 млн. грн. буде присуджуватись щороку за кращі літературні та мистецькі твори.

 

Читайте также по теме