Міноборони обіцяє до кінця березня розрахуватися за солдатський хліб

Міністерство оборони планово повертає борги “Білоцерківському військторгу”, а солдати наразі забезпеченні їжею.

Про це заявив міністр оборони Михайло Єжель журналістам в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

"Хай не радіють ті, хто думає, що наніс якусь шкоду армії. В нас все гаразд. Можна поїхати і разом з солдатами попробувати гарячу їжу", — сказав міністр оборони.

За його словами, ситуація із забезпеченням їжею солдат "робоча, нормальна". Разом з тим він запевнив, що усі борги перед “Білоцерківським військторгом” будуть погашені.

"Ми готові повертати борг і планували робити це поступово, до 31 березня, але ж треба щоб був і зворотній зв'язок", — наголосив він.

Міністр також заявив, що готовий судитися з підприємством.

Нагадаємо, 26 січня без хліба залишилися 120 солдатів строкової служби і 300 офіцерів і прапорщиків льотно-технічного складу. Щоб не втратити свідомість від голоду під час навчань, військовослужбовці стали випікати хліб власними зусиллями з наявних непорушних запасів борошна. При цьому в добу їм вдається випекти лише 150 грам хліба на кожного службовця, замість належних за нормами 750 грам.

Відповідальність за зрив харчування військових у Київській області несе підприємство “Білоцерківський військторг”, що працює в цих частинах. Як пояснили на підприємстві, оплата за харчі від Міноборони не надходила.

Нагадаємо, що у жовтні минулого року стало відомо, що Управління по боротьбі з організованою злочинністю Київської області порушило справу відносно директора державного підприємства “Білоцерківський військторг” Людмили Рябич. У рамках порушеної УБОЗ справи розглядаються факти розкрадання бюджетних коштів співробітниками “Білоцерківського військторгу” в особливо великих розмірах, проведення закупівель з порушеннями, а також махінацій з державним майном.

Підприємство отримало скандальну популярність після випадків масових отруєнь військовослужбовців у Київській області. Останній такий інцидент у липні 2010 року спричинив перевірку роботи підприємства Міністерством оборони і пред'явлення підприємству матеріальних претензій.

Читайте также по теме