ГолосUA
12:08 09/02/2011

Міноборони забезпечило харчами 14 тисяч військовослужбовців

Після того, як фірма “Івала” заявила про припинення забезпечення харчування військовослужбовців Збройних Сил України з 9 лютого, Міністерством оборони України було укладено договір на організацію харчування майже 14 тисяч військовослужбовців у шести областях держави з компанією “ОптУкрпром-ВР”.

Про це повідомляється на урядовому порталі сьогодні.

“З метою недопущення зривів гарячого харчування військовослужбовців у першу чергу у військових госпіталях, ліцеях та військових частинах, що несуть бойове чергування, на прохання керівництва Міністерства оборони України компанія “ОптУкрпром-ВР” вже ввечері 8 лютого розпочала завезення продуктів харчування”, — сказано у повідомленні.

Як повідомили у відомстві, зранку 9 лютого військовослужбовці, що знаходяться на лікуванні у госпіталях, та несуть бойове чергування, вихованці ліцеїв були забезпечені гарячим харчуванням. В інших військових частинах сніданок 9 лютого для особового складу було організовано сухим пайком та гарячим чаєм. Але вже о 10-11-й годині ранку до військових частин розпочали прибувати вантажні автомобілі з продуктами харчування та персоналом компанії “ОптУкрпром-ВР”.

Як відомо, останнім часом виник скандал між постачальниками послуг з харчування військовослужбовців і Міністерством оборони. Керівництва ТОВ "Івала" та державного підприємства "Білоцерківський військторг" (Київська область) звинуватили Міноборони в непрозору політику в системі організації харчування військовослужбовців. Зокрема, мова йшла про спроби довести підприємство "Білоцерківський військторг" до банкрутства, а також про дії, пов'язаних з лобіюванням інтересів певних компаній.

Читайте также по теме