ГолосUA
16:20 27/04/2010

Мінрегіонбуд промоніторив всі недобудови в Україні, — В.Яцуба

Міністерство регіонального розвитку та будівництва України здійснило повний моніторинг всіх недобудов в Україні.

Про це повідомив міністр регіонального розвитку і будівництва Володимир Яцуба сьогодні в Івано-Франківську на нараді з проблем будівельної галузі. />  
"За місяць ми зробили повний аналіз, повний моніторинг по всій Україні, в тому числі і в Києві, як не важко було. Є різні об’єкти, є 95% готовності, є 70%, є 50%", — сказав він.

В. Яцуба зазначив, що Міністерство має відомості по кожній недобудові — "хто замовник, хто кредитор, хто кредити надавав, хто використав кошти на цих об’єктах не за призначенням". "Я хотів би попередити: ті, хто використав кошти не за призначенням, підтримки отримувати не будуть — ні по кредитах, ні по інших справах, які потрібні на поновлення будівництва", — підкреслив міністр.

Посадовець наголосив, що 3 банки за рахунок капіталізації за участі Нацбанку України зменшили кредитну ставку до 12% і 4 будівельні компанії уже отримали такі кредити.

За його словами, на добудову житлових об’єктів готовністю 70% потрібно майже 6 млрд грн.

Нагадаємо, що Мінрегіонбуд проводить інвентаризацію недобудов в Україні для формування проекту Держбюджету та плану капітального будівництва.

За матеріалами: РБК-Україна
 

Читайте также по теме